Egerben rendezték meg az idei Rozsnyay Mátyás Emlékversenyt

Szerző: | 2018. máj. 18. | Blogbejegyzés

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezete (MGYT-KGYSZ) 2018. május 11-13. között Egerben rendezte meg a LIII. Rozsnyay Mátyás Emlékversenyt. Az esemény különlegességét az adta, hogy az emlékversennyel egyidőben zajlott a Kórházi Gyógyszerészek 2018. évi szimpóziuma is, ami lehetőséget adott a különböző területen dolgozó gyógyszerészek közötti kapcsolatok kiépítésére. A szervezők egyik deklarált célja volt az intézeti és a közforgalmú gyógyszerellátás közötti szakadék áthidalása, melynek péntek délután külön programot is szenteltek.

A pénteki és szombati napon a hallgatóság számos érdekes és magas szakmai színvonalú előadást hallgathatott meg, melyeket aztán minden esetben élénk diskurzus követett. A Bíráló Bizottság elnöke ezúttal Szökő Éva professzorasszony, az MGYT elnöke volt.

dr. Marjai Tamás és dr. Pomázi Anita

A Rozsnyay Emlékplakettet ebben az évben a közforgalmú gyógyszerészet területéről érkező dr. Pomázi Anita nyerte el. A Bács-Kiskun megyei versenyző versenyelőadásának címe: „Mit tehetünk a COPD-s betegekért? Dohányzásról való leszoktatás gyógyszertári eszközei és a leszokás sikerességét befolyásoló tényezők feltérképezése”. Az előadás Bíráló Bizottság döntése alapján az emlékverseny fődíja mellett egyúttal elnyerte a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének különdíját is.

Az emlékversennyel kapcsolatban további információkat az MGYT honlapján található beszámolóban olvashatnak.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.