Sopronban rendezték meg az idei Rozsnyay Mátyás Emlékversenyt

Szerző: | 2017. máj. 26. | Blogbejegyzés

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete rendezte meg az LII. Rozsnyay Mátyás Emlékversenyt, melynek helyszínét a Hotel Lövér *** Superior szolgáltatta. A szervezők az előadói verseny színvonalas lebonyolítása mellett megemlékeztek három példamutató soproni-kötődésű gyógyszerészről is.

A rendezvény hallgatósága több előadáson és programon keresztül részletesen megismerkedhetett dr. Horváth Dénes, dr. Küttel Dezső és dr. Nikolics Károly életével és munkásságával. A társasági események részeként az érdeklődők megtekinthették a soproni patikamúzeumot, valamint játékos estet szervezett a fiataloknak az MGYT Ifjúsági Bizottsága is.

Az Emlékverseny győztese Andrikóné dr. Tógyer Melinda lett „Kórházi-klinikai gyógyszerészi szerepvállalás az infekciókontroll és antibiotikum stewardship területeken” című előadásával. A közforgalmú gyógyszerellátás területén a legjobb előadó dr. Dér Péter lett, aki „Az online gyógyszerészi tanácsadás, mint a kisgyermekes szülők egészségügyi információforrása” címmel tartotta meg előadását. A HGYSZ különdíját dr. Kleiner Dénes és dr. Égető Eszter Anna megosztva nyerték el közös előadásukkal, melynek a „Vastag- és végbéldaganatos betegek gyógyszerészi gondozása fekvő- és járóbeteg ellátásban” címet adták.

dr. Marjai Tamás, dr. Kleiner Dénes és dr. Égető Eszter Anna

Andrikóné dr. Tógyer Melinda és dr. Dér Péter

A fényképeket köszönjük a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaságnak.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.