Kórházi gyógyszerész nyerte az LIV. Rozsnyay Mátyás Emlékversenyt

Szerző: | 2019. máj. 29. | Blogbejegyzés

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) Berekfürdőn rendezte meg 2019. május 10-12. között az LIV. Rozsnyay Mátyás Emlékversenyt. A színvonalas szakmai program mellett a résztvevők megismerkedhettek Karcag nevezetességeivel és a Nagykunság történetével is. Az emlékversenyen 19 résztvevő indult, akik közül a szakmai zsűri választotta ki a legjobb közforgalmú és kórházi versenyzőket.

A kórházi gyógyszerészeti területen Juhászné dr. Fejes Viktória (Szent Imre Kórház, Budapest) lett a legjobb előadó „Rövidbél-szindrómás betegek orális rehidráló terápiájának fejlesztése” című előadásával. Emellett ő kapta meg a legnagyobb elismerést jelentő Rozsnyay plakettet is. A közforgalmú gyógyszerészek közül dr. Kőhegyi Judit (Csongrád megye) végzett az első helyen „Az allergiás rhinitis gyógyszeres kezelése, gyógyszerészi gondozása” című előadásával. A további helyezettekről az MGYT honlapján lehet tájékozódni.

A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének különdíját a zsűri két versenyzőnek ítélte oda megosztva. Csatári Tamás-Dániel Romániából érkezett a versenyre, „Antibiotikum „rezisztencia”, expediálási problémák” című munkájával. A másik különdíjasunk dr. Menszátor T. Ádám (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) lett „Mit tehetünk egy 1-es típusú diabéteszes gyermekért a táránál?” című előadásával.

A díjazott versenyzőknek ezúton is gratulálunk és további sikereket kívánunk.

Csatári Tamás-Dániel és Menszátor T. Ádám

Csatári Tamás-Dániel és Menszátor T. Ádám // A képet köszönjük az MGYT-nek.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.