Megjelent a megszűnő és átalakuló intézmények listája

Szerző: | 2016. jún. 14. | Blogbejegyzés

A tegnapi napon a Magyar Közlöny 85. számában megjelent a központi hivatalok és a minisztériumi háttérintézmények átalakításáról szóló kormányhatározat. Ebben tárcánkénti bontásban sorolják fel, hogy milyen sors vár az egyes intézményekre. A gyógyszerellátás szempontjából az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) irányítása alá tartozó központi hivatalok jövője a legérdekesebb.

hgysz_0614

A legnagyobb változást az Országos Egészségbiztosítási Pénztár feldarabolása jelenti. A pénzbeli ellátásokkal, baleseti táppénzzel és utazási költségtérítéssel kapcsolatos feladatokat az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság veszi át, amit átkeresztelnek Nemzeti Családtámogatási és Társadalombiztosítási Hivatallá. Ez a hivatal 2017. március 31-ig beolvad a Magyar Államkincstárba, míg az OEP többi funkcióját az Emmi veszi át.

A minisztériumba olvad még az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) is.

Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) feladatait nagyrészt az  Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) veszi át, kivéve az orvostechnikai eszközökkel, gyógyászati célú kábítószerek engedélyezésével kapcsolatosakat mert azok az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetbe (OGYÉI) kerülnek majd.

 

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.