Kormányrendelet változás a láthatáron

Szerző: | 2015. jún. 25. | Blogbejegyzés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kormányzat honlapján tette közzé a gyógyszertárak támogatását is érintő kormányrendelet módosításának tervezetét. A tervezetben foglalt intézkedések célja, hogy a kisforgalmú gyógyszertárak nagyobb arányban részesülhessenek állami támogatásban.

A változások egy része az OEP által biztosított finanszírozási előleget érintik. A tervezet szerint a jövőben olyan gyógyszertárak is részesülhetnek a kamatmentes előlegben, melyek legfeljebb hárman látják el az adott település vagy településrész lakosságát. Enyhítés lesz a szabályozásban az is, hogy nem szűnik meg automatikusan a finanszírozási szerződés, ha az előleget nem fizetik vissza az adott év december 15-ig.

dreamstime_m_31483919

Emellett módosulnának a kisforgalmú gyógyszertárak működési célú támogatásának szabályai is. A rendelet szerinti 5 millió forint alatti árréstömeggel rendelkező gyógyszertárak 1,5-ös szorzóval részesülnének a támogatásból, a támogatott gyógyszertárak körét tovább bővítenék, és többet fordítanának a fiókgyógyszertárak támogatására is.

A rendelet-tervezet túl van a véleményezési szakaszon, várhatóan a közeljövőben hirdetik ki a Magyar Közlönyben.

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/dok?source=2&type=302&year=2015#!DocumentBrowse

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.