Költözik az EESZT

Szerző: | 2020. aug. 17. | Blogbejegyzés

Az Elektronikus Egészségügyi és Szolgáltatási Tér (EESZT) működtetéséért felelős Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) munkatársai arról tájékoztattak minden érintettet, hogy 2020. augusztus 19. szerda 22.00 óra és 2020. augusztus 23. vasárnap éjfél között az EESZT a Kormányzati Adatközpontba (KAK) költözik.

A költöztetés ideje alatt az EESZT szolgáltatásai, valamint az ágazati és a lakossági portál sem fognak működni. Ennek következtében a költözés ideje alatt az egészségügyi szolgáltatók nem fognak tudni új dokumentumokat feltölteni, vagy a már feltöltötteket lekérdezni. Emellett a lakossági felhasználók sem tudják majd megtekinteni az egészségügyi dokumentációjukat a költözés ideje alatt.

A szolgáltatás kiesése azonban nem befolyásolja az egészségügyi ellátást. A tér elérhetetlensége esetén a keletkező dokumentációt a szolgáltatók a kapcsolat helyreállását követően töltik fel az EESZT-be, így a leállás ideje alatt keletkezett adatok nem vesznek el.

Az EESZT költöztetése kis mértékben érinti a gyógyszerellátást is. Fontos kihangsúlyozni, hogy minden beteg hozzá fog tudni jutni a szükséges gyógyszereihez. Új elektronikus vényt ugyan a leállás ideje alatt nem lehet majd felírni, azonban a korábban felírt vényeket így is ki lehet majd váltani. Amennyiben szükséges, az orvos a hosszú hétvégén gyógyszert, gyógyászati segédeszközt és tápszert papír alapú vényen fog tudni rendelni.

A gyógyszertárban kiváltott papír alapú vények adatait a gyógyszertári rendszergazdai programok a költöztetést végeztével automatikusan elvégzik a kapcsolat helyreállását követően.

Az ÁEEK tájékoztatását itt olvashatják.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.