Szeptember 25-én ünnepeltük a Gyógyszerészek Világnapját!

Szerző: | 2022. szept. 26. | Blogbejegyzés

110 évvel ezelőtt, 1912. szeptember 25-én alakult meg a Gyógyszerészi Világszervezet (FIP), ezért 2010 óta ezen a napon ünnepeljük a Gyógyszerészek Világnapját. A FIP által kezdeményezett világnap idei mottója a „Gyógyszerészek egy egészségesebb világért” volt.

Erről a jeles napról a FIP hazai tagja, a Magyar Gyógyszertudományi Társaság egy videóval emlékezett meg, melyben gyógyszerészkollegák osztják meg gondolataikat, érzéseiket a gyógyszerészettel, hivatásukkal kapcsolatban.

Ugyancsak a világnappal kapcsolatban rendezte meg szeptember 23-án az MGYT és az MTA Gyógyszerésztudományi Osztályközi Állandó Bizottsága közös eseményét, az EGIS Tudományos és Technológiai Központ (ETTK) előadótermében.

A rendezvény prof. Szökő Éva, az MGYT elnöke, prof. Hohmann Judit, az MTA Gyógyszerésztudományi Osztályközi Állandó Bizottságának elnöke, valamint Poroszlai Csaba, az EGIS Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatójának köszöntőjével vette kezdetét. A résztvevők köszöntését követően kitüntetések átadására került sor, melyhez a kitüntetetteknek ezúton is gratulálunk. Végezetül egy kerekasztal beszélgetés keretein belül osztották meg a gyógyszerészek szakmai feladataikkal kapcsolatos gondolataikat a meghívott gyógyszerészek.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.