Átadták a 2013. Év Gyógyszerésze díjat

AMagángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálása mellett a MagyarGyógyszerésztudományi Társaság, és a Magyar Gyógyszerészi Kamara pályázatánakcélja az “Év Gyógyszerésze” díjat és kitüntető címet elnyertgyógyszerésznek országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adnimunkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét. A kiírók olyangyógyszerészt kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutat kiemelkedőszakmai teljesítményével, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontúszemléletével a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban, agyógyszerfejlesztésben egyaránt.

A 2013. ÉvGyógyszerésze a szakmai elismerésen túl idén is értékes, szakmailag is hasznosajándékban részesült. A díjátadásra ebben az évben is a Gyógyszerészek ezúttalXXIII. Országos Kongresszusán, Siófokon került sor.

A 2013. ÉvGyógyszerésze címet Dr. Higyisán Ilona, a a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházintézeti gyógyszertárának főgyógyszerésze nyerte el.

HigyisánIlona kórházi gyógyszerészként a legfontosabbnak tartja a sokrétű szakmaifelkészültséget és az együttműködést az orvosokkal a betegek biztonságosterápiájának kialakításában.

Forrás:MOSZ