Átállunk az olcsóbb generikus szerekre? Jelentett a Teva

Az eredmény elmaradt az első negyedévi 761 millió dollártól is, amely 6,7 százalékkal volt több az egy évvel korábbi 713 milliónál.

A második negyedévben a nettó bevétel, 4,2 milliárd dollár, 11százalékkal meghaladta a tavalyi második negyedévit, és kissé nőtt azelső negyedévi 4,08 milliárd dollárhoz képest is, amely 11,7 százalékkal volt több a tavalyi első negyedévi 3,653 milliárdnál.


Az eredmény alakulása főleg azt tükrözi, hogy az észak-amerikai piacon, ahová az eladások fele jut, az értékesítéséves összehasonlításban 15 százalékkal, 2,099 milliárd dollárra csökkent a második negyedévben. Ezt részben ellensúlyozta, hogy a csoportpiacának 35 százalékát adó Európában közben 82 százalékkal 1,478milliárd dollárra nőtt az értékesítés.

A társaság nem csalódik számításában, hogy a gazdasági válság és aköltségvetési takarékosság miatt világszerte egyre nő az igény azolcsóbb generikus készítményekre. Ezért a csoport rendszeresenterjeszkedik sokmilliárd dolláros vállalatfelvásárlásokkal is. Jónaktartja a magyar piacot, ahol szerinte 50 százalék körüli az utángyártott szerek aránya.

Tavaly egész évben a TEVA adózott eredménye 3,331 milliárd dollárra ugrott a 2009-es 2milliárdról. A bevétel új rekord volt, 16,121 milliárd dollár a 2009-es13,899 milliárd után.A Teva európai gyártási és kutatásfejlesztési központja Magyarország. ATeva tavalyi éves beszámolója szerint a csoport generikapiac-vezető volt Magyarországon.

 

A Teva csoporthoz Magyarországon a Teva Magyarország Zrt., agyártással foglalkozó Teva Gyógyszergyár Zrt. – benne az 1995-benmegvásárolt, volt debreceni Biogal gyógyszergyárral és a gödöllőisterilüzemmel -, továbbá a 2000-ben felvásárolt Humantrade Kft. csoporttartozik, amelynek tagja a Humantrade gyógyszer-nagykereskedelmi cég, aHuman Zrt. és a Humanpharma gyógyszergyárak.