Elbocsátásokat hozhat a minimálbér-emelés

Nehéz helyzet elé állítja a kormányzat a munkáltatókat. Cseppet sembiztos ugyanis, hogy lesz miből forrást teremteni az elvártbéremeléshez. Jelentős kisebbségben vannak ugyanis azok, akik úgygondolják, hogy a 2012-es év javuló gazdasági lehetőséget hoz szervezete számára, márpedig az idei helyzetük sem túl biztató. Ez látszik arészadatok alapján a DEVISE Hungary és a Simconsult most zajlóFizetésemelés 2012 című kutatásában részt vevő gazdasági társaságokvezetőinek válaszaiból.

A felmérés főbb konklúziói a Napi Gazdaság október 6-i “HR-vezetők Országos Konferenciája 2011” című rendezvényén kerülnek első ízben bemutatásra. A kutatásban részt vevők azonban ingyen hozzájuthatnak október 7-ig az országos adatok elemzéséhez. A felmérés itt érhető el: FIZETÉSEMELÉS 2012.

A kutatás eddigi adatai alapján – melyben az ország minden részébőlszolgáltatnak adatot cégek a legnagyobb foglalkoztatóktól, alegjelentősebb árbevételű vállalatokon át a mikro- éskisvállalkozásokig – a munkavállalókra nézve első pillanatban kedvezőnek tűnő kormányzati minimálbéremelési elképzelés megvalósítása többeket is súlyos helyzetbe hoz, s emiatt létszámleépítésre készülnek.

Abérkompenzáció a jelenlegi gazdasági helyzetben sokaknak irreálislehetőség. Márpedig a kormány által bejelentett – a személyijövedelemadózást, a járulékterheket illető – változások az RSM DTBMHungary szakértői számításai szerint azt eredményezik, hogy agyermektelen és az 1 gyermekes munkavállalóknál 200 ezer forintos bruttó havi fizetés alatt, míg a 2 gyermekeseknél 150 ezer forintos limitfelett mintegy 10 százalékos mértékű béremelésre lenne szükség(utóbbiaknál 150 ezer forint alatt 5,48 százalékos emelés is “elegendő”) a jövedelmek reálértékének megőrzéséhez. Ez a Fizetésemelés 2012kutatás mai napig beérkezett adatai alapján úgy tűnik, hogy messze nemfog teljesülni a válaszadóknál.

Hogy miért is különösenelgondolkodtató mindez? A felmérésben azt jelezték a résztvevők, hogyleginkább a szervezet gazdasági helyzete a befolyásoló tényező abéremelés tekintetében. Márpedig a részadatokat elemezve az látható,hogy alig 10 százalék felett van azon munkáltatók száma, amelyeknél azidei évi célok a tervek felett teljesülnek. A többségnél a helyzet közel sem rózsás.