Életveszélyes lesz betegnek lenni jövőre Budapesten?

Horváth Csaba szerint törvényellenesen adná át Szentes Tamásfőpolgármester helyettes előterjesztése a fővárosi egészségügyi rendszer felügyeletét a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- ésSzervezetfejlesztési intézetnek. Az előterjesztésben az szerepel, hogy12 kórház csaknem száz telephelyét adnák állami kezelésben. HorváthCsaba szerint ebből 21 a főváros saját maga szeretne értékesíteni. „AJános van a legnagyobb veszélyben. Ilyen értelemben már felkeltették afideszes üzletemberek és ingatlan panamában érdekeltek kéjsóvárgását.Más kérdés, hogy a kerületi polgármesterek is partnerek” – mondtaHorváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

Horváth Csabaszerint az OPNI bezárása és az értékesítést kísérő viták jól mutatják,hogy nem jó megoldást választott a fővárosi egészségügy forrásainakpótlására.

Havas Szófia, a közgyűlés egészségpolitikai ésszociális bizottságának alelnöke is kidolgozatlannak tartja ajavaslatot. „Ki fogja megmondani, hogy melyik intézmény alkalmasszakmailag ellátás végrehajtása területén is” – tette fel a kérdést aszocialista önkormányzati képviselő.

A városházán úgy reagáltak a szocialista vádakra, hogy az MSZP-SZDSZ városvezetésnek 15 éve voltrendbe tenni a fővárosi kórházakat, de ez elmaradt.