Fórum az "Élhető Magyar Egészségügyért"

Az orvoselvándorlás, és lassan a szakdolgozók elvándorlása is drámaimértékben zajlik, miközben egyetlen érdemi intézkedés sem történt azelmúlt évek során, ami a megélhetésünket és a munkakörülményeinketjavítaná. A helyzetet súlyosbítja, hogy kilátásban sincsenek ilyenintézkedések – olvasható a Facebook oldalán, amely szerint a meghívott vendégek között van Éger István, Bélteczki János és Papp Magor, a rezidensszövetség elnöke.

A fórumon részeredményt közöl a Magyar Rezidensszövetség arról, hogy eddig hány orvos helyezte ügyvédi letétbe felmondólevelét, amelyeket akkor „élesítenének”, ha év végéig nem sikerül megállapodni a kormányzattal a bérek rendezéséről.

Papp Magor, a rezidensszövetség elnöke közölte, a sajtóban zajló egyoldalú üzengetés helyett a felek itt végre megoldási javaslatot tehetnek az egészségügy krízishelyzeteire,többek között az orvoselvándorlásra vagy a megalázóan alacsonybérhelyzetre, mert mint a fórum szervezői vallják: Ideje, hogy a kommunikációs pamfletek után végre színt valljon a jelenlegiegészségügyi vezetés: MIRE SZÁMÍTHAT A MAGYAR BETEG ÉS A MAGYAREGÉSZSÉGÜGY?