Kampányt indít az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete

A “Van tovább” mottó köréépülő kampány üzenetei óriásplakátokon, magazinokban és orvosi várótermiszórólapokon fognak megjelenni – ismertette Némethi Erika, az egyesületigazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a kampányt azért tartottákszükségesnek elindítani, mert Magyarországon tilos vényköteles gyógyszertreklámozni, és így az új, innovatív fejlesztésű készítményekről egyáltalán nemvagy csak igen keveset tudnak az emberek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO)idén nyilvánosságra hozott adatai rámutatnak arra, hogy a gyógyszerekrefordított kiadások szorosan összefüggnek a születéskor várható élettartammal ésa felnőttkori halálozással – ismertette Rékassy Balázs, az AIPM kommunikációsmunkacsoportjának vezetője.

Hozzátette, hogy a gyógyszeripariinnováció “egészségnyereségre” gyakorolt hatása egyértelműenkimutatható az OECD harminc országának 2000-2009 közötti adatait vizsgálva. Aszületéskor várható élettartam 1,74 évvel növekedett a vizsgált országokban,ami más tényezők figyelembevétele mellett is 73 százalékban az innovatívterápiáknak köszönhető.

Forrás: MTI