Ki lesz az Év gyógyszerésze?

Egyetlen felhőcske árnyékolta be a tavaly először indított és óriásisikerrel zárult Év gyógyszerésze pályázatot: nem minden gyógyszerészindulhatott a versenyen. Ezt a kis csorbát idén kiköszörülik a kiírók,ugyanis minden aktív gyógyszerész, tehát a patikai mellett a kórházi ésaz ipari területen dolgozók is eséllyel versenghetnek a megtisztelőcímért, ha a kiírásnak megfelelő pályázatot készítenek, derült ki afelhívást népszerűsítő mai sajtótájékoztatón. Mint elhangzott, olyangyógyszerészt kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutatkiemelkedő szakmai teljesítményével, betegközpontú szemléletével agyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban, agyógyszerfejlesztésben.

 

A pályamunkákat 2012. június 15-ig kell beküldeni, a pályázatrólrészletes információkat az Év gyógyszerésze honlapon találhatnak azérdeklődők. A pályamunkákat anonim módon a szakmai szervezeteketképviselő négytagú zsűri bírálja el.

 

A pályázatot a Magángyógyszerészek Országos Szövetségekoordinálásával a Magyar Gyógyszertudományi Társaság, a MagyarGyógyszerészi Kamara részvételével és a Roche Magyarország Kft.támogatásával hirdetik meg. Az cím átadása ősszel várható, ekkor kerülsor a szintén népszerű, májusban induló Kedvenc patikám című, a lakosság szavazataival alakuló verseny eredményhirdetésére is.