Ma dönthetnek 13 budapesti kórház államosításáról

A kórházátadás előkészítését meghatározó megállapodást szeptembervégén hagyta jóvá a testület a Fidesz-KDNP-frakció szavazatitöbbségével.

Azon az ülésen arról is döntöttek, hogy az átadás-átvételről szólóvégleges megállapodás visszakerül majd a Fővárosi Közgyűlés elé, mielőtt Tarlós István főpolgármester aláírja azt a Nemzeti ErőforrásMinisztérium egészségügyért felelős államtitkárságával.

A megállapodás tizenkét, fővárosi önkormányzati fenntartású és egyalapítványi működtetésű egészségügyi intézményt érint. A véglegesváltozat részletei egyelőre nem ismertek, a javaslatot várhatóan az ülés kezdete előtt hozza nyilvánosságra az előterjesztő.

A napirendi pontok között szerepel a fővárosi teherforgalmi behajtási rendszer felülvizsgálatára vonatkozó javaslat is, ezt ugyancsak későbbbocsátják rendelkezésre.

Döntés születhet arról is, hogy százmillió forint kamatmentestulajdonosi kölcsönt kapjon a Budapesti Vidám Park Zrt. a jövő éviszezonkezdéshez, az összeget az operatív működéssel kapcsolatoskiadásokra fordíthatja a társaság.