Még mindig nem tárgyalt a kormány a Zombor-csomagról

Nem tárgyalt a kormány Zombor Gábor, az Emberi ErőforrásokMinisztériuma államtitkárának javaslatcsomagjáról, amely már így is csúszásbanvan az ígért április elsejei határidőhöz képest – írja az Origo. A javaslatcsomag egyik legfontosabb elemea kórházak adósságának rendezése, de része egy olyan, új működési modell is,amitől azt várják, hogy megállítja az adósságspirált is.

A lap úgy tudja, hogy a Zombor-csomagról Lázár János és aFidesz-frakció egy része úgy gondolja, az anyag nem alkalmas arra, hogy az akormány elé kerülhessen, bár erről hivatalos információik nincsenek.

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogya kormány nem tárgyalt egészségügyi kérdésekről, de ha Zombor Gábor államtitkárszükségesnek tartja, a kórházak adósságának rendezésére továbbra isrendelkezésre áll az a 60 milliárd forint, amit már korábban elkülönítettek.Ennek a szükségességét sem a kormány, sem Zombor Gábor nem vitatta.

Vannak olyan pletykák is, miszerint egyesek lemondatnák az államtitkárt, de ezekre az értesülésekre Zombor Gábor nem kívánt reagálni.

Ateljes cikket olvassa el ide kattintva.