Meghirdették az Év gyógyszerésze pályázatot

Meghirdették az Év gyógyszerésze pályázatot. A szervezők a beérkezett szavazatok alapján rangsort állítanak fel, a szakma döntése és a lakossági voksok alapján 10-10 gyógyszerészt választanak ki. Az összesen húsz jelöltből a szakmai zsűri döntése értelmében végül egy szakember veheti át idén az Év gyógyszerésze díjat – mondta el Samu Antal, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének alelnöke a pályázat sajtótájékoztatóján Budapesten.

A pályázat kulcsüzenete: a terápia szakértője az orvos, a medicina szakértője pedig a gyógyszerész – hangsúlyozta Mikola Bálint, a szövetség elnöke.

A kiírók olyan gyógyszerészt szeretnének elismerésben részesíteni, aki példát mutat kiemelkedő szakmai teljesítményével, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletével a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban, a gyógyszerfejlesztésben egyaránt. A pályázat célja az Év gyógyszerésze díjat elnyert gyógyszerésznek országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adni munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszertudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara – a Roche Magyarország Kft. támogatásával – immár harmadik alkalommal hirdette meg a pályázatot, amelyről további információkat a www.evgyogyszeresze.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI / Weborvos.hu