Megyét váltanának a kórházért

Fekete Barnabás, a falu független polgármestere elmondta: a testület döntése szerint 2012. január 29-én tartják a népszavazást. A polgármester emlékeztetett arra, hogy négy évvel ezelőtt márkezdeményezte a megyeváltást a település vezetése, ennek érdekébenaláírásokat is gyűjtöttek, de végül kifutottak a határidőből.

A megyeváltás számukra csak előnnyel járna, különösen az egészségügyi ellátás és az oktatás területén. Mint mondta, Siófokkal már összeépült a település, minden ottani intézményt könnyen és gyorsan elérnének, ha a siófoki kistérséghez tartozhatnának. A jelenlegi kistérségi központot, Balatonalmáditviszont busszal csak átszállással érik el, ráadásul ott nem is lehetminden ügyet elintézni, vagy ellátást igénybe venni, hanem tovább kellutazniuk a megyeszékhelyre, Veszprémbe.

A polgármester szerint az ésszerűség és a célszerűség diktálta azelhatározást, és abban döntő tényező volt Siófok közelsége és jóintézményi ellátottsága. Korábbi megyeváltó kezdeményezésükkor befogadó nyilatkozatot adott Somogy megye közgyűlése és a siófoki kistérség is. Szerinte ezt jövőre is megkapják, ha a világosiak a megyeváltás mellett döntenek január 29-én.