Négy szervezet kampányt indít az egészségtudatos fogyasztásért

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal (NFH), az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés- egészségügyi Intézet (OGYÉI), az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) összefogásával országos kampány indul az egészségtudatos fogyasztás elősegítésére. A projekt részleteit a résztvevő intézmények sajtótájékoztatón mutatták be.

A kampányban kiemelten kezelik az étrendkiegészítők, az energiaitalok, a diétás étrendhez illeszkedő “mentes” jelöléssel ellátott élelmiszerek fogyasztását, valamint a kozmetikumok és a víztisztító kisberendezések használatát. Szente István, az NFH megbízott főigazgatója szerint a projekt egyaránt nyit a közoktatási intézmények és a felnőttek felé. A diákoknak fogyasztóvédelmi tanórák keretében a hatóság szakemberei mutatják majd be az egészségtudatosság fontosságát, míg a felnőttek tájékoztatásában az intézmények honlapjai kapnak kiemelt szerepet.

dreamstime_l_35953994

Török Krisztina, a Nemzeti Egészségfejlesztési Hivatal (NEFI) főigazgatója beszédében a társszervek együttműködését méltatta. Szerinte a mai magyar társadalom legnagyobb nyeresége az lehet, ha ezáltal pozitív változás áll be az egészségtudatos magatartás terjedésében. Szente István elmondta, hogy a több mint 618 millió forint összköltségvetésű projekt a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében, a Széchenyi 2020, az Európai Unió és az Európai Szociális Alap közel 487 millió forintos támogatása révén valósul meg.

Forrás