Nyílt levélben üzent az államtitkár

Szócska Miklós a Magyar Rezidens Szövetségelnökének írt leveléről elmondta: baráti hangú levelében leírta, hogyelfogadja a rezidensek érveit és megérti helyzetüket, de egyúttalkiemelte: jelenleg nincs olyan ágazat, ahol meg lehetne mondani, hogy mi lesz öt év múlva. Ebben “az iszonyúan kiélezett gazdasági helyzetben a követelésekkel csak bajt lehet elérni” – fogalmazott az államtitkár. A megoldást csak közösen, kemény munkával lehet megtalálni – tettehozzá.

Szócska Miklós kiemelte, hogy a szövetséggel együtt átdolgozottMarkusovszky Lajos ösztöndíjprogram második köre meglehetősen sikeres,naponta negyvenen jelentkeznek.

Az államtitkárság és a rezidensszövetség együttműködésére utalva azállamtitkár nyílt levelének címe: 374, mivel mostanáig ennyi rezidensjelentkezett a kibővített rezidensi ösztöndíjprogramra. Az államtitkárszerint ez a szám azt mutatja, hogy a decemberi határidő lejárta előttbiztosan be fog telni a keret, tehát megtalálták azt a modellt, amelyalkalmas a rezidensek itthon tartására.

Az államtitkár megjegyezte: a rezidenseknek ahelyett, hogy azországot járva felmondásra buzdítják a kollégákat, inkább apolgármesterekkel kellene egyeztetniük arról, hogy segítsék atelepülések egészségügyi intézményeiben dolgozók letelepedését. AMagyar Rezidens Szövetség kedden azzal a céllal indult országjárókörútra, hogy az év végéig minél többen helyezzék letétbefelmondólevelüket annak érdekében, hogy a kormányzat tegyen érdemiintézkedéseket az orvosi bérek és munkakörülmények rendezésére.