Olaszország liberalizálja a nem támogatott vényköteles gyógyszerek forgalmazását

Enrico Zanetti, az olasz Gazdasági- és Pénzügyminisztérium államtitkára egy nemrég adott interjúban elmondta, hogy Olaszországnak továbbra is célja a nem támogatott vényköteles gyógyszerek kereskedelmének liberalizálása. A kormányzati tisztviselő szerint szeptemberben nyújtják be a parlament elé azt a törvényt, amelynek célja a verseny növelése különböző ágazatokban. Zanetti külön kihangsúlyozta, hogy a nem támogatott vényköteles gyógyszerek forgalmazásának lehetővé tétele a hagyományos gyógyszertári hálózaton kívül az egyik legfontosabb eleme a jogszabálynak.

gyogyszer-0819

A változás azt jelentené, hogy a szupermarketeknek és az OTC gyógyszertáraknak, amelyeknek tilos támogatott készítményeket forgalmazniuk, ezután lehetőségük lesz nem támogatott vényköteles gyógyszereket is árusítaniuk.

“Ezért foggal-körömmel fogunk harcolni a bizottságokban és azt követően a parlamentben is.”, mondta Zanetti. A törvényjavaslat a gazdasági társaságok gyógyszertár tulajdonlással kapcsolatos piaci szabályozását is módosítja majd, tette hozzá az államtitkár.

forrás: www.apmhealtheurope.com