Piros figyelmeztetés az országban: marad a tikkasztó hőség

Korábban az előrejelzés alapján azország 14 megyéjére és a főváros területére adták ki szerdára a pirosfigyelmeztetést, de mivel már az északkeleti tájakon is 27 foknálmagasabb napi középhőmérséklet várható, az egész országrakiterjesztették a legmagasabb szintű figyelmeztetést – közölte ameteorológiai szolgálat munkatársa szerda reggel.

A meteorológuselmondta: míg szerdán 33-38 Celsius-fok körül alakul a legmagasabbhőmérséklet, csütörtökön 34-39 fok is lehet. A napi középhőmérséklettehát a továbbiakban is hasonlóan magas lesz, így csütörtökre is azország egész területére kiadták a legmagasabb szintű figyelmeztetést. Ahőmérséklet csúcsértéke még pénteken is 39 fok körül várható. A hétvégén érkező gyenge hidegfront nagyjából 3-4 fokos enyhülést hoz, ígyszombaton is 30 fok feletti maximumok várhatók – tette hozzá.

Vasárnap és hétfőn 27-32 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Augusztus utolsónapjaiban nyárias lesz az időjárás sok napsütéssel, jelentős mennyiségűcsapadék nem valószínű – tette hozzá a meteorológus. Az országos tisztifőorvos kedden 0 órától éjfélig másodfokú, szerdán 0 órától péntekéjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el.