Polcokon a drogtartalmú fogyasztószer

Tiszeker Ágnes szerint a fogyasztószerek fokozottan veszélyesek,jelentős részük ellenőrizetlen, ha pedig a tiltólistán szereplő anyagotis tartalmaz, akkor a sportoló könnyen fennakadhat adoppingellenőrzésen. Ennek ellenére még az olimpiai kerettagok egy része sem mindig kellően körültekintő.
A WADA-kódex egyértelműen kimondja, hogy kizárólag asportoló felel minden szerért, amit szed, így neki kell vállalnia afogyasztott tiltott szerek következményét – fűzte hozzá a szakértő, akikiemelte, hogy a különféle zsírégetőket és izomtömeg-növelőket bárkilegálisan beszerezheti.

A Magyar Antidopping Csoport arra kéri aversenyzőket, hogy minden esetben tájékozódjanak mielőtt egy szerfogyasztását megkezdenék. Tiszeker Ágnes azt mondta: a WADA-tiltólistánlévő anyagok kockázatosak a szabadidejükben sportolóknak is. Egy-egyszernek súlyos egészségkárosító következménye lehet mindenféle előzetesgyanú nélkül.

A muskátliolaj-kivonatban találhatómethylhexaneamine szerepel a tiltólistán. A kereskedelmi forgalombantöbb szerben is ott van ez az anyag, amely Új-Zélandon partidrogkéntismert.
Természetes muskátliolaj vagy muskátliolaj-kivonat – ígyszerepel több, fogyást ígérő készítményen az a szer, amely az elmúltévekben több pozitív doppingeset okozója volt.