SZÉP-kártyát adnának a nyugdíjasoknak is

A szabad vasárnap új lehetőséget teremt a turizmusban és a szabadidőiparban: fellendítheti a szolgáltatók forgalmát. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt közölte, a turisztikai szakma egyetért a pihenőnap bevezetésével, a szabad vasárnap ugyanis a szabadidő-turizmus fellendülését vetíti előre, és az ágazatban dolgozók felkészültek a megnövekvő forgalom kiszolgálására. A válság egyértelmű veszteséből nyertes lehet a közeljövőben.

Erre következtet az az előrejelzés, mely szerint Magyarországon az idegenforgalomból származó bevétel rekordokat dönt, és hamarosan megelőzhet más ágazatokat is, ezért kormányzati eszközökkel kell támogatni.


Horváth Tihamér a SZÉP-kártya ( Széchenyi-pihenőkártya ) kapcsán azt mondta, a kormányzatnak észre kellene vennie, hogy ez nem cafeteria, hanem gazdaságfejlesztő eszköz, amit tovább kellene fejleszteni, vagyis kiterjeszteni a nyugdíjas turizmusra. A munkától már visszavonult négymilliós rétegből egymilliót biztosan turistává lenne tenni némi támogatással. A gyógyszerár-támogatás növelése helyett a gyógyhelyek révén kapnák meg kedvezményesen a rehabilitációt, pihenést, gyógyulást.

A teljes cikk a hirado.hu oldalon olvasható.