Szócska nyitott ajtóval várja a rezidenseket

Szócska Miklós nem kíván az “adventi riogatókhoz” csatlakozni, azegészségügyi államtitkár az MTI-nek szerdán azt mondta, hogy e helyett a krízishelyzet elkerülésén dolgozik, mindeközben nyitott ajtóval várja a rezidenseket. Szócska Miklós annak kapcsán beszélt erről, hogy a Magyar Rezidens Szövetség által meghirdetett akció során letétbe helyezettfelmondólevelek hamarosan “aktiválódnak”, ami a szövetség elnöke, PappMagor szerint alapjaiban megrendíti majd az egészségügyiellátórendszert.

Mint mondta: az államtitkárság a biztonságos betegellátás érdekében a tiszti főorvos segítségével méri fel, hogy az orvosok akciói mikéntbefolyásolják a kórházak működését, és az intézmények vezetői hogyankészülnek az esetleges rendkívüli helyzetre. Ha az érintettek beváltják”riogatásukat”, januárban válik láthatóvá a probléma nagysága. Attólszámítva, a felmondási idő alatt, az ágazat vezetése és akórházigazgatók tárgyalni fognak a kollégákkal, mindent megtesznekazért, hogy megoldják a helyzetet.

Ha mégis előállna egy krízishelyzet, az államtitkárság gondoskodnifog arról, hogy ne maradjanak ellátatlanul a betegek – mondta SzócskaMiklós, leszögezve: biztos abban, hogy az orvos társadalom felelős része partner lesz a betegek ellátásában.
Szócska Miklós – annak kapcsán,hogy Papp Magor többször úgy nyilatkozott, az államtitkár nem hajlandóegyeztetni velük – azt mondta: egyik egészségügyi csoportért sem tettannyit, mint a rezidensekért. Ajtaja továbbra is mindig nyitva áll arezidensek előtt – tette hozzá az államtitkár.