Tízből nyolc potencianövelőt találtak hamisnak

A vizsgálatot a San Diego Sexual Medicinevégezte. A kutatók 22 weboldalról rendeltek potencianövelő tablettákat,amelyekről nagyobb részt kiderült, nem eredeti gyógyszerek. Alaborvizsgálatok kimutatták, a hamis készítmények 30-50 százalékáttartalmazták csak a csomagoláson feltüntetett hatóanyag mennyiségnek – közli a hamisgyogyszer.hu.

A kutatás eredményei nem sokkal azt követően láttak napvilágot, hogyAusztráliában veszélyes potencianövelő szerekre vonatkozóan adott kifigyelmeztetést a helyi gyógyszerpiaci felügyelőség.

A felhívás szerint ugyanis a 100 százalékos növényi összetevővelhirdetett Ultra Man for Man és Rock Hard for Man készítményekben fel nem tüntetett összetevőket találtak. A laborvizsgálatok szerint apotencianövelő készítmények tadalafilt és glibenklamidot tartalmaznak.Előbbi egy az erekciós problémák kezelésére javallott szer hatóanyaga,utóbbi pedig cukorbeteg számára javallott, a vércukorszint beállításáraalkalmas gyógyszer.

Az ausztrál gyógyszerhatóság kiemeli, ezen online kapható készítmények forgalmazása illegális, alkalmazásuk pedig veszélyes, hiszen olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek meghatározottegészségügyi problémák esetén csak orvosi felügyelet mellettalkalmazhatók.