"Utolsó pillanatban van a kormány" – felmondókörútra indultak a rezidensek

Papp Magor elmondta, az elmúlt hónapokban már többen leadtákfelmondólevelüket. A csatlakozók többsége első körben azokból kerül ki,akik már korábban is tervezték, hogy elhagyják Magyarországot éskülföldön dolgoznak tovább. A cél, hogy az ő elmenetelüketmegakadályozzuk – hangsúlyozta a Rezidensszövetség elnöke a Klubrádióban.

Papp Magor

Fotó: MTI / Soós Lajos

Papp Magor megismételte, évtizedek óta várnak arra, hogy rendezzék az egészségügyi dolgozók bérét. Évek óta az orvosok, nővérek túlmunkájatartja életben a rendszert. Családot fenntartani és alapítani ma márnemhogy egy, de két állásból sem lehet az alacsony bérek miatt.Eljutottunk odáig, hogy az 50-60-as éves kollégák is másodállásbandolgoznak, nyelvet tanulnak, külföldi munkavállalásra készülnek – mondta az elnök.

“Ahhoz, hogy az akció sikeres legyen, minimálisan háromezres létszámkellene. Ez az eddigi tapasztalatok alapján össze is fog gyűlni. Igazáncélt azonban akkor érünk el, ha sikerül megállítani azorvoselvándorlást. Ebben az évben mintegy 1200 orvos hagyja el azországot úgy, hogy a végző orvosok fele be sem lép a magyarmunkaerőpiacra” – hívta fel a figyelmet Papp Magor.