Vége a gyógyszerháborúnak – tízmilliárdot kaphat az Egis

Nagy várakozás előzte meg az amerikai Actavis (korábban Watson Pharmaceuticals Inc.) és az AstraZeneca közötti, a Crestor koleszterinszint-csökkentő generikus változatával és a rozuvasztatin-cink termékkel kapcsolatos per kimenetelét. Utóbbit az Egis fejlesztette ki és abban rejlik különlegessége, hogy a rozuvasztatint nem kálciummal kombináltan tartalmazza, mint az AstraZeneca által gyártott Crestor, hanem helyette cinket alkalmaztak. Az Egis fejlesztésére évekkel ezelőtt figyelt fel a Watson gyógyszercég és be kívánta vezetni a terméket az amerikai piacra, amiből az Egis − az elemzői várakozások szerint − méretéhez képest hatalmas profitra tehetett volna szert. Az originátor AstraZeneca viszont szabadalombitorlás miatt pert indított, s az ügy tegnap peren kívüli egyezséggel zárult.

A megegyezés az Actavis számára lehetővé teszi, hogy a Crestor szabadalmi védettségének lejárta, 2016. július 8-a előtt 67 nappal korábban megjelenjen vagy a rozuvasztatin-kálcium, vagy rozuvasztatin-cink termékkel az amerikai piacon. A lejárat előtti bő két hónap bevételének 39 százalékát azonban vissza kell juttatnia az AstraZenecának.

 

Mivel a peren kívüli megállapodás sikeréhez jókora köze van az Egis termékének is, az Actavis 2016-ban egyszeri összeget fizet a magyar gyógyszergyárnak, ami Poroszlai Csaba, a társaság gazdasági igazgatójának közlése szerint nagyságrendileg elérheti vagy meghaladhatja az Egis éves nettó eredményének felét. Ez a tavalyi nyereségből kiindulva mintegy tízmilliárd forintnak felel meg. Az az Actavis későbbi döntésétől függ, hogy a rozuvasztatin melyik formáját, vagy esetleg mindkettőt kívánja-e bevezetni 2016 májusában az amerikai piacra, így elvileg még az is elképzelhető, hogy az Egis konkrét szállításokkal is részt vesz az ügyletben. Ezt azonban most nem tartják túl valószínűnek sem az elemzők, és a társaság is bizonytalannak látja, így a befektetők a tízmilliárdos egyszeri összeggel kell hogy számoljanak.

 

Forrás: Napi Gazdaság