Január végéig meg kell küldeni a társasági szerződéseket

Szerző: | 2017. jan. 16. | Blogbejegyzés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a gyógyszergazdaságossági törvény legutóbbi módosítása alapján minden gyógyszertárnak meg kell küldenie a társasági szerződését az hatóságnak 2017. január 31-ig. Erre hívja fel a figyelmet az OGYÉI most kiadott rövid tájékoztatása is.

170116-poszt

A gyógyszergazdaságossági törvény 78.§ (1) bekezdése szerint:
„A 2017. január 1-jén érvényes működési engedéllyel rendelkező közforgalmú gyógyszertárat működtető gazdasági társaság köteles 2017. január 31-ig benyújtani a kormányrendeletben foglalt tartalommal, valamint a 74. § (2) bekezdése szerinti, egységes szerkezetbe foglalt, benyújtáskor hatályos állapot szerinti társasági szerződés vezető tisztségviselők által hitelesített másolatát az egészségügyi államigazgatási szervnek.”

Ez a jogszabályi kötelezettség valamennyi gyógyszertárat működtető gazdasági társaságra kötelező érvényű, függetlenül attól, hogy mikor történt a társasági szerződés utolsó módosítása.

Emellett a hatóság tájékoztat arról is, hogy a 2017. január 1-én hatályba lépett, a gyógyszertárak létesítésének és működtetésének részletes szabályairól szóló 422/2016 (XII.14.) Korm. rendelet alapján minden gyógyszertárnak új működési engedélye lesz. (Erről itt írtunk részletesebben.)

A fentiek alapján a hatóság kéri, hogy a gyógyszerészek legkésőbb 2017. január 31-ig a gyógyszertár szerinti illetékességű regionális központba küldje meg a gyógyszertárat működtető gazdasági társaság hatályos, vezető tisztségviselő(k) által hitelesített másolatát.

A hiteles másolat formai követelményei a következők:

  • a dokumentum minden oldala legyen aláírva a vezető tisztségviselő(k) által,
  • minden oldala legyen dátummal ellátva, továbbá
  • minden oldal alján szerepeljen „hatályos társasági szerződés hiteles másolata” –szövegrész.

A tájékoztató teljes szövege elolvasható itt.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.