Bezártak két gyógyszertárat illegális gyógyszerforgalmazás miatt

Szerző: | 2017. febr. 21. | Blogbejegyzés

Dr. Pozsgay Csilla, az OGYÉI főigazgatójának tájékoztatása szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelenleg is vizsgálódik annak a két gyógyszertárnak az ügyében, melyek gyógyszerforgalmazási tevékenység folytatására vonatkozó engedélyét az OGYÉI 2017. február 16-án visszavonta. Az illegális gyógyszerforgalmazás felderítését célzó vizsgálatok újabb állomása a budapesti Bercsényi Gyógyszertár és a Pázmány Péter Patika volt.

Az OGYÉI eljárásai során a Bercsényi Gyógyszertár és a Pázmány Péter Patika esetében kiderült, hogy a gyógyszertárat működtető gazdasági társaságok és a személyi jogos gyógyszerészek figyelmen kívül hagyták a hatályos jogszabályokat, és ismeretlen személyeknek, cégeknek értékesítettek különféle jogellenes technikákkal, több tízezer doboznyi (több millió tabletta) klonazepám hatóanyag-tartalmú nyugtató-szorongásoldót.

Dr. Pozsgay Csilla a sajtótájékoztatón ismételten felhívta a gyógyszerészek figyelmét arra: a gyógyszerek készletezésére, tárolására és kiadására vonatkozó szakmai szabályok maradéktalan betartása elengedhetetlenül fontos, mely alapvetően biztosítja, hogy Magyarországon továbbra is zárt, biztonságos, kiszámítható gyógyszerellátási rendszer működjön. Ennek meglétét és betartását az OGYÉI fokozottan ellenőrzi a jövőben is.

A sajtóközlemény teljes szövege itt érhető el.

A határozatok nyilvános részei ezen a linken érhetőek el.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.