Webinárium – A FoNo VIII. bevezetése és a pozitív lista változásai

Szerző: | 2022. febr. 21. | Archív események

A HGYSZ webinárium sorozata március elején folytatódik, a második rész fő témája a FoNo VIII. bevezetése lesz, valamint szót ejtünk a pozitív lista változásairól is.

A gyógyszertárban dolgozó gyakorló gyógyszerészek szempontjából az elmúlt hetek egyik legnagyobb változása a magisztrális gyógyszerkészítést érintette. Az átmeneti időszak lezárását követően a FoNo VII. alkalmazása megszűnt, a helyét teljes mértékben átvette a FoNo VIII. Emellett a magisztrális gyógyszerkészítéshez felhasználható gyógyszeranyagokat tartalmazó pozitív lista is számos helyen módosult, ami számos népszerű készítmény készítésére és forgalmazására van hatással.

A változásokkal kapcsolatban számtalan kérdés merült fel, melyekre az OGYÉI szakemberei válaszolnak majd webináriumunk keretei között. Reméljük, hogy ezzel nagymértékben hozzájárulhatunk a magisztrális gyógyszerek megfelelő készítéséhez és jogszerű forgalmazásához.

A webináriumon előadást tart Berthótyné dr. Kuba Katalin OGYÉI értékelő, aki beszámol majd a FoNo VIII. és a pozitív listával kapcsolatos változásokról, illetve bepillantást nyújt a hatóság munkájába. Emellett az esemény vendége lesz dr. El Koulali Zakariás, az OGYÉI igazgató-helyettese is, aki a magisztrális készítmények forgalmazására vonatkozó kérdések megválaszolásában lesz segítségünkre.

A FoNo VIII. bevezetése és a pozitív lista változásai című HGYSZ webinárium véget ért.

Az eseményről készült felvételt itt lehet megtekinteni: https://youtu.be/3z-srPy6GBQ

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.