Négy gyógyszerészt is kitüntettek március 15-e alkalmából

Szerző: | 2023. márc. 17. | Blogbejegyzés

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a belügyminiszter előterjesztésére számos személyt tüntetett ki, köztük négy gyógyszerészt is.

A magyar érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatát adományozta dr. Hankó Zoltán úrnak a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökének, a gyógyszerészet területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül.

A magyar érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta dr. Greskovits Dávid Lajos úr gyógyszerésznek, a Meditop Gyógyszeripari Kft. alapító ügyvezető igazgatójának, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége elnökének, a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar oktató gyógyszerészének, a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar címzetes egyetemi tanárának a hazai gyógyszeripar fejlesztése és a gyógyszerellátás stabilizálása érdekében végzett kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül.

Ugyancsak a magyar érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta Dr. Szökő Éva asszony gyógyszerésznek, a Magyar Tudományos Akadémia doktorának, a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszerhatástani Intézet egyetemi tanárának, a gyógyszerészet, illetve a gyógyszerészképzés színvonalának növelése, valamint a hazai gyógyszerellátás fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréséül.

A magyar ezüst érdemkeresztpolgári tagozatát adományozta dr. Nyíri László úrnak, gyógyszerésznek, a szerencsi Oroszlán Gyógyszertár alapítójának és vezetőjének, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete elnökének, a Viridis Pharma Gyógyszer-nagykereskedelmi Kft. alapítójának és Felügyelő Bizottsága elnökének a gyógyszerészet területén végzett magas szintű szakmai tevékenysége elismeréséül.

A kitüntetetteknek ezúton is gratulálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.