Gyászhír: elhunyt prof. dr. Paál Tamás

Szerző: | 2021. márc. 30. | Blogbejegyzés

Prof. Dr. Paál Tamás szakgyógyszerész, a kémiai tudomány kandidátusa, a Szegedi Tudományegyetem emeritus professzora, az Országos Gyógyszerészeti Intézet korábbi főigazgatója 2021. március 27-én elhunyt.

Prof. Dr. Paál Tamás pályáját gyógyszerészként kezdte, ezt követően vegyész szakmérnökként diplomázott. 1978-tól az Országos Gyógyszerészeti Intézet munkatársaként, majd 1984-től – több mint 20 évig – az intézet főigazgatójaként tevékenykedett. Több egyetemen, így a Semmelweis Egyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen is folytatott oktatói tevékenységet. A tanítást nyugdíjasként is folytatta, emellett gyógyszermellékhatásokra vonatkozó értékeléseket készített a WHO-nak és haláláig az OGYÉI tudományos tanácsadója maradt.

Paál professzor munkásságával nagymértékben hozzájárult a magyar gyógyszeripar hazai és nemzetközi elismertségéhez, az Országos Gyógyszerészeti Intézet hírnevének öregbítéséhez. Paál professzor munkáját nem csak hivatásnak, de hobbinak is tartotta, emellett pedig kihívásként és érdekes, új feladatként tekintett a jövő generációinak tanítására, tudásának átadására.

Halála hatalmas veszteség a magyar gyógyszerészet számára.

Nyugodjék békében!

Az OGYÉI teljes közleménye és a kép forrása itt érhető el.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.