Pénzcentrum.hu: Tönkre mehet a nyaralás, ha enélkül indulsz útnak

Szerző: | 2019. jún. 8. | Sajtómegjelenések

Általában a fürdőruhát és a naptejet kevesen felejtik otthon, viszont a gyógyszerek tekintetében annál többször fordul elő, hogy a nyaralóhelyen kell ügyeletes patikát keresni. Hogy ez ne forduljon elő, a Pénzcentrum összeszedte, milyen gyógyszereket tegyünk el mindenképpen a bőröndbe a Hálózatban Működő Gyógyszertárak szövetségének szakmai igazgatója, és egy körúti patikában dolgozó gyógyszerész segítségével.

Nagyon fontos, hogy az utazásra készülődve se feledkezzünk meg a krónikus betegségeinkről. Ennek megfelelően gondoskodnunk kell arról, hogy a nyaralás idejére is legyen elegendő mennyiség a rendszeresen szedett gyógyszereinkből. Komoly problémát okozhat, ha a pihenés ideje alatt egyáltalán nem, vagy nem az előírásoknak megfelelően szedjük a gyógyszereinket – mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Marjai Tamás, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének szakmai igazgatója. Arra is felhívta az olvasók figyelmét, hogy a nyaralás alatt bekövetkező akut esetekre annak megfelelően kell tervezni, hogy mit választottunk utazásunk céljának. Hegymászásnál vagy kalandtúráknál érdemes jobban felkészülni az apróbb sérülésekre kötszerekkel és sebfertőtlenítőkkel, esetleg az ízületek rögzítésére alkalmas eszközökkel. Tengerparti nyaralásnál fontos, hogy jó minőségű fényvédő készítményeket, lehetőleg vízálló típust válasszunk. Ha ismerkedni szeretnénk a helyi egzotikus konyhával, akkor sokszor nem árt, ha vannak nálunk hasmenés elleni szer is.

Fontos, hogy aki tudja, hogy hajlamos gyomorégésre, puffadásra a fűszeresebb ételektől vagy émelygésre az utazástól, az ne felejtse el ezt a nyaralás alatt sem, és pakolja be az általa otthon használt, bevált gyógyszereket.

A teljes cikk a Pénzcentrum oldalán olvasható.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.