A közintézmények mellett a gyógyszertárak is zárva lesznek július 1-jén

Szerző: | 2013. jún. 27. | Sajtóközlemények

Budapest, 2013. június 27. – A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagvállalataihoz tartozó gyógyszertárak is zárva tartanak július 1-jén, a Semmelweis-napon. Jövő hét hétfőn a betegek és vásárlók kizárólag az ügyeletes gyógyszertárakban és azokban a patikákban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátás biztosítását (ilyenek például bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak).

A Semmelweis nap a magyar egészségügy ünnepe. Semmelweis Ignác, az anyák megmentője 1818. július 1-jén született Budán, melynek emlékére lett ez a nap a magyar egészségügy napja, és 2011 óta az egészségügyi és egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

„Azt javasoljuk mindenkinek, hogy érdeklődjenek gyógyszertárukban az ügyeleti rendről, és kérjenek tájékoztatást a hétfői nyitva tartásról. Amennyiben valaki hétfőn tervezete megvásárolni gyógyszerét, érdemes ezen a héten gondoskodnia a készítmény kiváltásáról. Keddtől ismét a megszokott nyitva tartással várják a betegeket a gyógyszertárak.” – hívta fel a figyelmet dr. Zlinszky János, a HGYSZ alelnöke.

Július 1-jén van a Köztisztviselők Napja is, ekkor zárva tartanak a köztisztviselőket foglalkoztató intézmények, mint például a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, okmányirodák és adóhivatalok.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.