Ismét rendeletet módosít az EMMI

Szerző: | 2015. júl. 9. | Blogbejegyzés

Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága újabb rendelettervezetet bocsátott szakmai és társadalmi vitára az elmúlt napokban. Ezúttal a törzskönyvezett gyógyszerek és a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek társadalombiztosítási támogatásba való befogadásának szempontjairól és a befogadás vagy a támogatás megváltoztatásáról szóló 32/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelettel és a finanszírozási eljárásrendekről szóló 31/2010. (V. 13.) EüM rendelettel kapcsolatban terjesztett elő módosítási javaslatot.

dreamstime_m_31839216

A módosítások célja, hogy az idei évre tervezett gyógyszertámogatási előirányzat betartása érdekében új szabályozási elemeket vezessenek be, valamint lehetővé teszi, hogy új hatóanyagot tartalmazó készítmények bekerülhessenek a támogatási rendszerbe. Emellett a tervezet változtatásokat tartalmaz a kiemelt és emelt, indikációhoz kötött támogatással rendelkező készítmények gyógyszerfelírásával kapcsolatban is.

A tervezet alapján várhatóan öt új készítmény részesül támogatásban a jövőben, többek között a hepatitis C fertőzöttek számára javasolt gyógyszer, valamint pajzsmirigy daganatos betegek számára kifejlesztett készítmény.

A rendeletet várhatóan még a nyár folyamán elfogadják.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.