Újabb rendeletmódosításokat javasol az EMMI

Szerző: | 2015. aug. 12. | Blogbejegyzés

Habár javában zajlik a nyár, az EMMI három salátarendeletet terjesztett elő szakmai és társadalmi véleményezésre:

  • az egyes gyógyszerészeti és orvostechnikai tárgyú, valamint gyógyászati segédeszközökkel és gyógyászati ellátásokkal kapcsolatos miniszteri rendeletek módosításáról szóló tervezetet,
  • az egyes egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló tervezetet,
  • valamint az orvosi bélyegzőkről, továbbá az egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló tervezetet.

A javaslatokban megtalálható tervezett módosítások közül számos a gyógyszerellátás rendszerét is érinti. Az egészségügyi háttérintézmények átalakítása és az OGYÉI szervezetének átalakulása miatt több rendelet módosítása is szükségessé vált. A gyógyszer nagykereskedelem szabályozására vonatkozó javaslat szerint a jövőben a nagykereskedőknek csak a gyógyszeranyagokról kell majd minőségi bizonylatot kiállítaniuk, a gyógyszerekről nem.

emmi-salatatorveny-velemenyezes

A rendeletekben kitérnek az internetes gyógyszerforgalmazáshoz kapcsolódó Európai Uniós jogszabályok rendelkezéseinek hazai jogrendbe való átültetésére is. Az újonnan bevezetésre kerülő előírások határozzák majd meg,  hogy az internetes gyógyszerforgalmazáshoz szükséges egységes logót hogyan használhatják a gyógyszertárak a jövőben. A módosítások egy része a gyógyászati segédeszközök engedélyeztetésével és támogatásával kapcsolatos szabályozást tenné könnyebbé és egyszerűbbé.

A jogszabálytervezetek augusztus 19-ig véleményezhetőek.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.