Gyógyszerészek Világnapja: szeptember 25!

Szerző: | 2015. szept. 25. | Blogbejegyzés

A megalapításának 103. évfordulóját ünneplő Gyógyszerészeti Világszervezet (International Pharmaceutical Federation, FIP) néhány évvel ezelőtt szeptember 25-ét a Gyógyszerészek Világnapjának nyilvánította.

A Világszervezetnek a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság is tagja, és képviseli hazánkat a rendezvényeken és a döntéshozásban. A 2015-ös év mottója: „Gyógyszerészek az egészség szolgálatában”, melynek kapcsán kifejezzük, hogy a gyógyszerészek szaktudása, a gyógyszerészeti tudományok nélkülözhetetlenek a hatékony és biztonságos gyógyszeres terápiához.

dreamstime_l_21873281

Hazánkban közel 7000 gyógyszerész munkálkodik a gyógyszerkészítmények megalkotásában, állandó és magas minőségű gyártásán és azok betegekhez való eljuttatásán. A betegek helyes gyógyszeralkalmazásának támogatása mellett egyre fontosabb gyógyszerészi feladat, hogy az orvosokkal és valamennyi egészségügyi szakemberrel együttműködve segítsük az egészség megőrzését, a betegségek megelőzését, a kockázatok korai felismerését.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság arra kéri a gyógyszerellátásban, gyógyszeriparban, hatóságoknál, egyetemeken dolgozó gyógyszerészeket, hogy szeptember 25-én szakmai programokkal ünnepeljük hivatásunkat, ráirányítva a társadalom figyelmét az egészség szolgálatában végzett sokrétű, értékes munkánkra, és erősítve együttműködésünket az egészségügyi ellátás egyéb szereplőivel. Szeretnénk ezen a napon külön is figyelmet szentelni arra, miért fontos, hogy a betegek és egészségesek is kérdezzenek gyógyszerészüktől!

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.