Elkezdődött a bürokráciacsökkentésről szóló törvényjavaslat vitája a Parlamentben

Szerző: | 2015. okt. 6. | Blogbejegyzés

Ma tartja az Országgyűlés az általános vitáját annak a törvényjavaslatnak, melyet a bürokráciacsökkentés céljával nyújtott be a múlt héten a kormány nevében Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter.  A 152 oldalas törvényjavaslat számos közigazgatással kapcsolatos törvény módosítását irányozza elő, melynek hatására egyszerűsödik majd az ügyintézés és rövidülnek a határidők is. A rendelkezéseknek köszönhetően a papír alapú ügyintézés helyett számos esetben lehetővé válik az iratok elektronikus továbbítása, valamint meghatározott esetekben az eddigi engedélyezési eljárások helyett elég lesz csak bejelentést tenni az illetékes hatóság felé.

orszaggyules-hgysz1006

Bár a törvényjavaslat nem kifejezetten az egészségüggyel foglalkozik, a gyógyszerészek és a gyógyszertárak számára is tartalmaz előnyös rendelkezéseket. Az ügyintézési határidők általános lerövidítésének hatására az egészségügyi ágazat szereplői is hamarabb kaphatják kézhez a számukra fontos hatósági döntéseket.

A törvényjavaslatról a Parlament várhatóan november első felében tartják majd a zárószavazást. A törvényjavaslat szövege elérhető itt.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.