Ingyenes elektronikus oktatóanyagok gyógyszerészeknek az MGYT és a MAGYOTT oldalán

Szerző: | 2015. okt. 19. | Blogbejegyzés

A működési nyilvántartás megújításához szükséges továbbképzési pontokat a gyógyszerészek már nem csak a hagyományos továbbképzéseken szerezhetik meg, hanem interneten keresztül elérhető tanfolyamokon is. Ez utóbbiakból ajánlunk most kettőt.

A Magyarországi Gyógyszertörzskönyvezők Társaságának, a MAGYOTT-nak a honlapján érhető el a FArmakovigilanciát Népszerűsítő e-Learning (eFAN) harmadik modulja, amely az I. és II. modulokra épülve a „HOGYAN JELENTÜNK?” témakört dolgozza fel. A modul elvégzése garantált 12 pontot jelent a gyógyszerészeknek. A tanfolyam teljes egészében ingyenes, a sikeresen teljesítők számára a MAGYOTT átvállalja a kreditpont-jóváírási költséget. A tanfolyam elvégzéshez szükséges regisztráció itt érhető el.

dreamstime_m_50483749

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság a biológiai készítményekről készített elektronikus oktató anyagot egészségügyi szakemberek számára. Az anyag az ismereteket hat modulban tárgyalja:

  1. Biológiai gyógyszerek: definíció, csoportjaik, előállításuk és minőségi jellemzőik sajátosságai, a biohasonlóság jelentése.
  2. A gyártástechnológiai változtatások és a biohasonló készítmények fejlesztése közötti hasonlóságok és különbségek.
  3. Hasonló biológiai készítményekre vonatkozó klinikai követelmények.
  4. Indikáció extrapoláció biohasonló monoklonális antitest gyógyszerek esetében.
  5. A biohasonló gyógyszerek felcserélhetősége és helyettesíthetősége.
  6. Farmakovigilanciai megfontolások a biológiai készítmények esetében.

A gyógyszerészek minden egyes teljesített modulért 4 kreditpontot szerezhetnek. Az oktatási anyag ingyenesen elérhető, mindössze a kreditpont jóváírásért szükséges 500 Ft-ot átutalással megfizetni az MGYT részére. A tanfolyam regisztrációt követően itt érhető el.

Mindkét tanfolyam 2015. december 31-ig végezhető el.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.