Helyesbítés a clonazepam tartalmú készítmények forgalmazásával kapcsolatban

Szerző: | 2016. nov. 18. | Blogbejegyzés

A szeptember végén megjelent „Kérdések és válaszok a clonazepam hatóanyagú gyógyszerek forgalmazásával kapcsolatban” című blogbejegyzésünkben sajnálatos módon rossz tájékoztatást adtunk az egészségügyi szolgáltatók ellátásával kapcsolatban.

hgysz-161118

Írásunkban tévesen állítottuk, hogy a clonazepám tartalmú készítményeket az egészségügyi szolgáltatók a gyógyszertártól meg tudják rendelni a 44/2004. (IV. 28.) ESZCSM rendelet szerinti megrendelőlapon. Ezzel szemben a jogszabályi előírások alapján az egészségügyi szolgáltatóknak a 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet szerinti, 5 példányos ENKK megrendelőtömböt kell használniuk, ha be szeretnék szerezni ezeket a gyógyszereket.

A 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet 20. § (4) bekezdése szerint:

„A K1 és K2 jegyzéken szereplő kábítószerek, valamint a P1 és P2 jegyzéken szereplő pszichotróp anyagok, a P3 és P4 jegyzéken szereplő pszichotróp alapanyagok, a P4 jegyzék 14. sorában szereplő hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek, valamint az új pszichoaktív anyagok megrendelése, átadása, átvétele és belföldi szállítása csak a 6. melléklet szerinti, szigorú elszámolási kötelezettség alá vont nyomtatvány felhasználásával történhet.”

Ezeket a megrendelőtömböket az egészségügyi szolgáltatók a gyógyszertárakhoz hasonlóan ugyanúgy be tudják szerezni az erre szakosodott nyomtatványboltokból.

Mindenkitől elnézést kérünk a téves tájékoztatás miatt, és reméljük, hogy ezzel senkinek nem okoztunk kellemetlenséget.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.