EMMI: a betegek érdekében egyeztetnek a szakmai szervezetekkel

Szerző: | 2015. nov. 19. | Blogbejegyzés

A kormány által benyújtott jogszabálytervezet célja egy magas színvonalú, a magyar betegek lehető legszélesebb csoportjai számára fenntartható, ugyanakkor a legnagyobb gyógyulási esélyt nyújtó eredményes gyógyszerellátás biztosítása – állítja az egészségügyi államtitkárság legújabb közleménye. A tervezet alapján az új, nagy értékű gyógyszeres terápiák esetében a gyártó és a finanszírozó közötti költségviselés megosztást az adott terápia eredményessége alapján kell biztosítani.

emmi_egeszsegugy

A szabályozással kapcsolatban az Egészségügyért Felelős Államtitkárság egyeztetett a gyógyszergyártói szövetségekkel, hogy a betegek érdekében megkívánt terápiás eredményesség garanciáit, valamint a finanszírozási kockázatmegosztás feltételeit konszenzus alapján állapíthassák majd meg. Az EMMI közleménye alapján a kedden megtartott egyeztetés során a felek a szabályozás keretei, valamint céljai vonatkozásában egyetértésükről és további együttműködésükről biztosították egymást.

Mint ismert, az új szabályozás ellen felszólalt a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége, valamint az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete is.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.