Pénzcentrum – Kiadták a vészjelzést: csúnya járvány vár a magyarokra idén ősszel-télen

Szerző: | 2017. nov. 24. | Sajtómegjelenések

Az ősz beköszöntével egyre többen nyúlnak zsebkendő után. Fejfájás, orrfolyás, torokkaparás – változatos tünetek jelentkezhetnek. Épp ezért érdemes végiggondolni, otthon milyen gyógyszerekre, gyógyhatású készítményekre lehet szükség, mi az, ami nem hiányozhat a házipatikából.

Megviseli az emberi szervezetet az évszakváltás. A hirtelen lehűlés, a változékony időjárás hatással van egészségügyi állapotunkra is. Ősszel egyre többen nyúlnak a zsebkendő után: tombol a nátha és megjelenik az influenza is. Utánajártunk, milyen gyógyszerekre, gyógyhatású készítményekre lehet szükség otthon ebben az időszakban.

Az egyszerű náthás és megfázásos betegségek (felső légúti fertőzések) leggyakoribb oka valamilyen vírusfertőzés. Ennek tünetei lehetnek enyhe hőemelkedés, esetleg láz, fejfájás és végtagfájdalom, orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, köhögés, általános gyengeség és levertség – mondta a Pénzcentrumnak dr. Marjai Tamást, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének szakmai igazgatója.

A szakember szerint az enyhe felső légúti megbetegedésekben nincs szükség vírusellenes vagy antibiotikus terápiára, a kezelés mindössze a tünetek kezelésére szorítkozik. Nagyon fontos ilyenkor, hogy ha tehetjük, maradjunk otthon, és pihenjünk sokat, valamint ügyeljünk a fokozott folyadékbevitelre. Tüneti kezelésre viszont szükség lehet, épp ezért célszerű átnézni a házipatikát, és ha valami hiányzik, beszerezni azt a legközelebbi gyógyszertárban.

A teljes cikk elolvasható a Pénzcentrum oldalán.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.