Megtárgyalta az egészségügyi salátatörvényt a Népjóléti Bizottság

Szerző: | 2015. nov. 25. | Blogbejegyzés

Az Országgyűlésben tartott általános vita után a Népjóléti Bizottságban folytatódott az egészségügyi salátatörvénnyel kapcsolatos vélemények ütköztetése. A Bizottság elutasította az ellenzéki képviselők által benyújtott módosító javaslatokat, melyek elsősorban az e-cigaretta kereskedelmére és használatára vonatkoztak. A Jobbik és az MSZP képviselői az ülésen ismét elmondták, hogy véleményük szerint az e-cigaretta segíti a dohányosok leszokását a cigarettáról, ezért aggályosnak tartják, hogy ezeket az eszközöket csak a dohányboltokban lehet majd beszerezni, és csak a kijelölt dohányzó helyeken lehet majd használni.

dreamstime_m_53367012

Emellett azt is kihangsúlyozták, hogy az e-cigaretta nem tartalmaz olyan káros anyagokat, amelyek indokolnák az ilyen mértékű szigorítást. Az egészségügyi kormányzat képviseletében Beneda Attila helyettes államtitkár elmondta, hogy megalapozott tudományos vélemények alapján állították össze javaslatukat, és azok alapján tévhit, hogy az e-cigaretta segít a leszokásban. A gyógyszerellátással kapcsolatos javaslatokat a vita során nem érintették.

Az ülésen elfogadták a bizottság 15 pontból álló módosító javaslatát, mely több rendelkezést is érint.

A törvényjavaslat tárgyalása a Törvényalkotási Bizottságban folytatódik, a tervek szerint a Ház december közepén szavaz róla.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.