Jövőkép – értékeink

Szerző: | 2022. dec. 1. | Rólunk

A HGYSZ az értékközpontú, magántulajdonban működő lakossági gyógyszerellátásban hisz. Célunk, hogy olyan, a gyógyszerészi hivatástudaton alapuló lakossági gyógyszerellátás alakuljon ki, amely biztonságos, megbízható, fenntartható, betegközpontú, modern és innovatív.

A gyógyszerellátás a gyógyszerészi hivatástudatra épüljön
A magas szakmai színvonalú gyógyszerellátás elképzelhetetlen a jól felkészült és elhivatott gyógyszerészek és gyógyszertári szakdolgozók nélkül, akik egészségügyi dolgozóként elkötelezettek a betegek ellátásában, hivatásként tekintenek szakmájukra és fontosnak tartjuk társadalmi elismertségét.

A gyógyszerellátás legyen biztonságos
A biztonságos gyógyszerellátási lánc az ellenőrzési rendszereken keresztül garantálja a gyógyszerek megfelelő minőségét, valamint véd a hamis gyógyszerek veszélyétől. Messzemenőkig támogatjuk azokat a törekvéseket, amelyek a jelenlegi magas biztonsági szintet tovább erősítik.

A gyógyszerellátás legyen elérhető és megbízható
Kiemelten fontos számunkra, hogy a gyógyszertárak térben és időben a lehető legkönnyebben elérhetőek legyenek a betegek számára, ahol megfelelő végzettséggel rendelkező, felkészült szakemberek állnak a rendelkezésükre. A megbízható gyógyszerellátás azonnal, vagy nagyon rövid időn belül képes biztosítani a lakosság által igényelt készítményeket.

A gyógyszerellátás legyen betegközpontú
Valljuk, hogy a gyógyszertárak a betegek szolgálatában állnak. Biztosítják a lakosság számára a betegségek kezeléshez, az egészség megőrzéséhez szükséges gyógyszereket és egyéb termékeket. Erre építve magas szintű kognitív egészségügyi szolgáltatásokat nyújtanak többek között a gyógyszerek alkalmazásával kapcsolatos tanácsadással és gyógyszerészi gondozással. Ezért is tartjuk kiemelten fontosnak, hogy a lakosság lehetőleg elsőként a gyógyszertárakat válassza, amikor az egészségével kapcsolatos terméket szeretne vásárolni.

A gyógyszerellátás legyen gazdaságosan fenntartható
Célkitűzésünk, hogy olyan gazdasági és jogszabályi környezet alakuljon ki, amelyben a gyógyszertárak hosszú távon is fenntartható módon tudnak működni. Csak ezzel biztosítható a gyógyszertári dolgozók képzettségének és felelősségvállalásának megfelelően magas bérszínvonal, valamint a gyógyszertárak tárgyi és építészeti feltételeinek fenntartása és fejlesztése. A gyógyszertár, mint profitorientált egészségügyi intézmény a lakosság egészségének megőrzéséhez, gyógyulásához úgy járul hozzá, hogy közben eredményesen tud működni.

A gyógyszerellátás legyen modern és innovatív
Kiemelt törekvésünk, hogy folyamatosan átalakuló világunkban a gyógyszerellátás szereplői és alakítói felismerjék a lakossági elvárások és igények változását, annak érdekében, hogy az ágazat kellő időben és adekvát módon tudjon reagálni. Ez alapvető annak érdekében, hogy a gyógyszertárak a jövőben is folyamatosan naprakészek legyenek a szolgáltatásaikkal és megfeleljenek a betegek igényeinek, valamint versenyképesek legyenek részben hasonló tevékenységet végző más ágazatok szereplőivel szemben.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.