Küldetési nyilatkozat

Szerző: | 2022. dec. 1. | Rólunk

Az elmúlt évtizedekben a gyógyszer kiskereskedelem területén a gyógyszertárak fenntartható működése érdekében számos együttműködési forma alakult ki. A közös tulajdonossal rendelkező gyógyszertárak mellett megjelentek a marketing társulások, a beszerzési társulások, a franchise rendszerek. Szövetségünk az ilyen együttműködési formában résztvevő gyógyszertárakat hálózatban működő gyógyszertáraknak tekinti.

Hisszük, hogy a hálózatos együttműködési formák támogatják és erősítik a magas szakmai színvonalú gyógyszerellátást. A gyógyszertárak közötti együttműködés hozzájárulhat egy megbízható, biztonságos, fenntartható, innovatív és betegközpontú gyógyszerellátás megteremtéséhez.

Felismerve azt, hogy a hálózatban működő gyógyszertárak nem rendelkeznek önálló képviselettel, megalakult a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége.

Szövetségünk a hálózatban működő gyógyszertárak tulajdonosainak és az ezekben dolgozó szakdolgozóknak a szakmai és érdekvédelmi szervezete.

Modern korunk változásai jelentős kihívások elé állítják a gyógyszerellátás szereplőit. Az egészségügy részeként működő gyógyszertáraknak meg kell találniuk azt az utat, melyet követve a gyógyszerészek szakmai hivatástudatára alapozva jobban meg tudnak felelni a betegek és a gyógyszertárba betérők igényeinek, a gyógyszertárak hosszú távú fenntarthatóságának biztosítása mellett.

Meggyőződésünk, hogy a jövő gyógyszertáraiban az egészségügy részeként végzett egészségügyi szolgáltatásokat a kereskedelmi tevékenység egészíti ki.

Mindezek megvalósítása érdekében:

  • Azért dolgozunk, hogy a gyógyszerellátás és a gyógyszertár-működtetés jogszabályi környezete folyamatosan fejlődjön a gyógyszertárak biztonságos működése és a gyógyszertári dolgozók munkájának megkönnyítése érdekében. A jogszabály tervezetek véleményezése mellett saját önálló konstruktív javaslatokat dolgozunk ki az előírások módosítására.
  • Képviseljük a gyógyszertár tulajdonosok és a gyógyszertári dolgozók érdekeit a szakmai és kormányzati döntéshozók felé, szakmai javaslatokat állítunk össze és mutatunk be.
  • Támogatjuk a gyógyszerészek és gyógyszertári szakdolgozók munkáját szakmai problémák megoldásában. Feltérképezzük az őket leginkább érintő és érdeklő kérdéseket, melyekre magas szakmai szinvonalú válaszokat állítunk össze, adott esetben további szakértők és hatóságok bevonásával.
  • Közvetlenül és közvetve kommunikálunk a betegekkel és a gyógyszertárba betérőkkel annak érdekében, hogy naprakész, aktuális és fontos információkat juttassunk el hozzájuk a gyógyszerek alkalmazásával és a gyógyszerellátás működésével kapcsolatban.
  • Kapcsolatot építünk ki és együttműködünk a gyógyszerellátás különböző szereplőivel és alakítóival azért, hogy közös pontok és célok mentén érjünk el változást.
  • Részt veszünk a hálózatban működő gyógyszertárakat képviselő nemzetközi szervezet munkájában, ezzel is elősegítve a tulajdonosok és szakdolgozók európai szintű képviseletét.
  • Támogatjuk a sajtó munkáját, és információval látjuk el az újságírókat gyógyszerészeti szakmai és érdekvédelmi kérdésekben.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.