Jelentős változások az OGYÉI és az OEP vezetésében

Szerző: | 2015. dec. 2. | Blogbejegyzés

Az elmúlt napokban több sajtóhír is megjelent arról, hogy több állami egészségügyi szerv vezetésében változások várhatóak. Míg néhány pozíció sorsáról még mindig csak meg nem erősített találgatások láttak napvilágot, addig az OEP és az OGYÉI vezetésével kapcsolatban már biztos információkkal is rendelkezünk.

A Magyar Közlöny 184. számában jelent meg az a miniszterelnöki határozat, melynek értelmében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár eddigi főigazgatójának, dr. Sélleiné Márki Máriának 2015. november 30-tól megszűnik a megbízatása. Az új főigazgató kinevezése egyelőre nem történt meg, erről Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár javaslatára a miniszterelnök dönt majd.

hgysz-oep-ogyei

Az OEP-pel ellentétben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet új vezetőinek kinevezése már meg is történt. Az OGYÉI honlapján megjelent közlemény szerint négy pozícióban is váltás történt a szervezetben.

Idén tavasszal, az egészségügyi háttérintézmények átszervezésekor az OGYÉI az OÉTI OGYI-ba történő beolvadásával jött létre. Az átalakítást követően az OGYÉI-ben négy főigazgatóságot hoztak létre: az OGYI Főigazgatóságot (dr. Kőszeginé Szalai Hilda vezetésével), az OÉTI Főigazgatóságot (dr. Martos Éva vezetésével), az Ellenőrzési és Technológiai Főigazgatóságot (Reiter József vezetésével), valamint a Gazdasági Főigazgatóságot.

A hivatalos információk alapján december elsejétől az OGYI és az OÉTI Főigazgatóságot is dr. Szolyák Tamás vezeti. A gyógyszerész végzettséggel rendelkező gyógyszeripari szakember 1992-ben szerezte diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerész Karán, 21 évet dolgozott a Novartisnál, ahol különböző munkaköröket töltött be a forgalmazás, a marketing és a vezetés területén. 2008 és 2013 között a Novartis vezérigazgatója volt. 2009 és 2012 között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (AIPM) elnöki tisztségét is betöltötte. Ezt követően az ÁEEK TÁMOP 625/B projektjének szakmai igazgatója volt.

Az Ellenőrzési és Technológiai Főigazgatóságot (melyhez tartozik a tisztifőgyógyszerészet is) 2015. november 16-tól dr. Nagy Szilárd vezeti, aki orvosi diplomáját a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerezte 1988-ban, majd a kisvárdai kórház fül-orr-gégészeti osztályán dolgozott. Ezt követően 1992-ben tette le a szakvizsgát, és 2013-tól az intézmény orvos-igazgatója is volt. Ez év tavaszától dr. Zombor Gábor felkérését elfogadva államtitkári kabinetfőnökként segítette az egészségügyi kormányzat munkáját.

Emellett a gazdasági főigazgató-helyettesi pozícióban is váltás történik, decembertől Skultéty László irányítja az intézet gazdálkodását. A közgazdász diplomával rendelkező szakember jelenlegi pozícióját megelőzően az Állami Egészségügyi Ellátó Központ TÁMOP 625/B projektjének intézményfelügyeleti szakmai vezetője, majd szakmai igazgatója volt.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.