Új mobilalkalmazás az egészségünk megőrzéséért

Szerző: | 2015. dec. 11. | Blogbejegyzés

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ bemutatta az okostelefonokon futtatható MeNTA (Mobil EgészségNapló és Tájékoztató Alkalmazás) programját, mellyel az egészségmegőrzés számos területén kívánnak segíteni a felhasználóknak.

Az alkalmazás keretein belül egészségnaplót vezethetünk, benne a vérnyomás- és vércukor mérések eredményeivel. A táplálkozásnaplóban és a mozgásnaplóban az életkorunk, testsúlyunk és a magasságunk megadása után könnyen nyomon követhetjük, hogy mennyire élünk egészséges életmódot.

okostelefon-hgysz

A MeNTA a betegségek kezeléseben is segítséget nyújthat. A betegségkalauzban könnyen utánanézhetünk bármely betegség tüneteinek, okainak és kezelésének. A gyógyszernaplóban a rendszeresen vagy alkalmanként szedett készítmény vonalkódjának leolvasása, és az alkalmazásuk rendszeressége megadása után beállíthatjuk, hogy a program emlékeztessen a gyógyszer beszedésére. Emellett a szolgáltatáskereső térképen mutatja meg, hogy hol található a legközelebbi gyógyszertár, vagy egészségügyi szakellátást nyújtó intézmény.

Az alkalmazás ingyen letölthető az Android és iOS rendszerű okostelefonokra, a használatához email-es regisztráció szükséges. További információ az alkalmazás Facebook-oldalán érhető el.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.