Index.hu: Nem csak kedvenc édességeink szívódhatnak fel váratlanul a polcokról

Szerző: | 2022. dec. 23. | Sajtómegjelenések

Fel kell készülniük a fogyasztóknak arra a jelenlegi, rendkívüli gazdasági helyzetben, hogy jelentkezhetnek a megszokottól eltérő helyzetek az üzletek polcain is. Időleges hiányok alakulhatnak ki egyes termékekből, de hosszabb távon akár el is tűnhetnek eddig kedvelt élelmiszerek a kínálatból, helyet adva más, jellemzően olcsóbb termékeknek, vagy szűkülhet is a választék bizonyos termékkategóriákban – közölte az Indexszel a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége.

Egész Európában hiány van antibiotikumokból

Európa-szerte antibiotikum-hiányról számolnak be az országok, mivel a gyógyszerek iránti kereslet növekszik, a gyártók pedig az ellátási láncban mutatkozó nehézségekkel küzdenek.

A HÁLÓZATBAN MŰKÖDŐ GYÓGYSZERTÁRAK SZÖVETSÉGE AZ INDEXSZEL ENNEK KAPCSÁN KÖZÖLTE, HOGY TUDOMÁSUK SZERINT MA NEM BESZÉLHETÜNK ANTIBIOTIKUM-HIÁNYRÓL MAGYARORSZÁGON.

Előfordulhat, hogy a betegek ideiglenesen nem jutnak hozzá egy-egy készítményhez, azonban a gyógyszerellátás szereplői, a gyártók, a gyógyszer-nagykereskedők és a gyógyszertárak is folyamatosan azon dolgoznak, hogy ez minél kevesebb esetben fordulhasson elő. Készítménytől függően több lehetőségünk is van arra, hogy megoldást találjunk a problémára. A készítményeket lehet helyettesíteni azonos hatóanyagú gyógyszerekkel, és végső esetben az orvos segítségével másik hatóanyagra is át lehet állítani a betegeket.

A teljes cikk elolvashato az index.hu oldalán,

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a legújabb hírekről, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.